viernes, 27 de abril de 2007

Trobant el lloc de treball adequat!!!

O aquesta és la traducció literal d'una campanya d'una empresa d'intermedació laboral snagajob

Via Mi blog de mercadotecnia

Jornada formativa SOIB: l’itinerari d’inserció, dins el procés d’orientació laboral (10 d’abril de 2007).

Ponent: Carme Mitjans i Miret (actualment treballa a Barcelona en joves participants de programes isla).
Assistents: Macarena i Aina.

Opinió de les assistents: jornada poc productiva i valoram que no és va tractar el tema dels itineraris com cal, no es va parlar ni d’una metodologia de treball ni com implementar un procés d’inserció.

Punts destacats:
- La ponent va destacar la importància de treballar amb equip a l’hora de valorar casos, explicant que molts provenim de disciplines diferents i tenim perspectives diferents que fan que la tasca sigui més enriqueridora, a l’hora d’aportar idees d’intervenció.
- Hem de conèixer molt bé els recursos, el mercat de treball del territori a on treballem. Ens recomana ser un lector assidu de premsa econòmica, cada dissabte se publica el diari “expansión y empleo” per analitzar les tendències del mercat.
- Comenta que l’itinerari és un procés, i destaca la necessitat de què l’usuari identifiqui un tècnic de referència del Servei. “Hem de prepara bé les sessions, perquè els usuaris tornin al Servei” i saber transmetre credibilitat en les nostres intervencions, també saber aprofundir en altres “problemes subjacent que té la persona” i que afecten en el procés.
- La EPI només és recollida de dades, no se considera orientació. Dins de l’Itinerari s’han de marcar objectius concrets i fàcils d’assolir.
- Recomana llegir un llibre “orientación sociolaboral basada en itinerarios” Una proposta metodològica per la intervenció amb persones amb risc d’exclusió. Fundació Tomillo per Juan C. Ceniceros Estévez.
http://www.sieres.org/documentos/comunes/Orientaci%C3%B3n%20Sociolaboral%20basada%20en%20Itinerarios_%20Una%20propuesta%20metodologica%20para%20la%20Intervenci%C3%B3n.pdf
Enllaç de la web: http://www.sieres.org
Destaca que hem de seguir un model d’itinerari basat en la ciutadania: dotar als ciutadans dels seus drets i deures en l’àmbit laboral i afavorir el desenvolupament personal de forma global. Tendència a crear tutors d’acompanyament, un nou professional que facilita el màxim grau d’autonomia possible.
- Recomana visitar la pàg. web http://www.peretarres.org/inserqual/
És un projecte de millora de la qualitat en el procés d’acompanyament cap a la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social. Amb un qüestionari es pretén analitzar la qualitat en la inserció a través d’un autodiagnòstic (enllaç) de la qualitat del servei.
- Dóna l’exemple d’una ETT anglesa que treballa exclusivament amb persones amb discapacitat. Tenen unes 80 sucursals, i destaquen molt la feina del departament de marketing, que analitza les necessitats del territori i formen als seus treballadors per donar nous serveis. http://www.remploy.uk
- Sintetitza la jornada: “l’orientador ha d’actuar com agent de canvi social”.


- La ponència la podeu trobar al Fons documental per a orientadors de la Xol:
http://treballiformacio.caib.es/portal/m4ent/jornades/itinerari_insercio/Bibliografia.doc (bibliografia)
http://treballiformacio.caib.es/portal/m4ent/jornades/itinerari_insercio/Itineraris_0766.ppt (presentació powerpoint).

 



Powered by FeedBlitz

Subscribe in a reader