jueves, 3 de mayo de 2007

Formació nous jaciments d’ocupació (II) Continguts

Coses amb les que em qued:

Possibilitat de compartir tot un dia amb una persona, que tot el coneixement que transmet ho fa des d’un punt de vista empresarial i de reflexió sobre aspectes que a la resta ens poden passar per alt ( i això no està a cap apunt ni document).

Apunts varis:

Estratègia fàcil de venda: baixar preus, estratègia atractiva de venda: valoritz el producte/servei oferint variants que no ofereix la competència, faig un producte diferent i cobr més.

El mon de les empreses és un mon d’extrems si pot guanyar guanyes molt, si perds pots perdre molt.

Lectures recomanades I: compitiendo por el futuro i liderando la revolución.

El dafo no és estàtic, és una eina de reflexió per anar perfilant la idea de negoci.

Debat I Plans d’empresa “instrumentals”, els ha de fer el tècnic o s’ho ha de currar també l’emprenedor? Ell opina que també, jo no. No estic d’acord, però m’ho apunt, a reflexionar s’ha dit.

Si la economia va bé compram cotxes, si la economia va malament compram sabates.

En el cas de la distribució del servei, el servei es produeix i s’ofereix a la vegada (ex avió 4 seients lliures són 4 seient perduts).

Exemples de negoci únicament en la distribució e-bay, pepecar.

Model de Zara de rotació de productes, si ho veus i no ho compres no ho tornes a veure.

Qualitat és oferir el producte/servei de forma estandarditzada (sempre igual i de la mateixa forma).

La qualitat té tres estadis, control de la qualitat, assegurament de la qualitat (ISO), excel·lència empresarial (EFQM). Per escometre el tercer estat he d’haver fet el segon ( No estic d’acord però ens estarem equivocant?).

El 2’5% de les vendes es venen a compradors que estan disposats a pagar qualsevol cosa ( playstacion 3).

Lectures recomanades II autonomia financiera i el cuadrante del cashflow.

Si fix els preus per la competència, em condicion al mateix comportament de mercat de la compt. , si fix el preus per el cost pot esser deixi de guanyar.

Límits a l’hora de pujar preus; competència perfecta; la competència, competència imperfecte, a més a més la percepció.

Debat II publicitat als mitjans convencionals, ell opina que depèn ( i la resta també), jo opin que no. No he de ser tan radical? A reflexionar també.

I més cosetes que se m’escapen i que supòs que estan a algun arxiu del meu subconscient.

Postentrades; Uns altres títols vàlids Una de cal Y otra de arena

Formació nous jaciments d’ocupació (I) Valoració

La iniciativa de Lara Croft de retornar la informació dels cursos de formació als que ha assistit, als altres tècnics de la unitat, em sembla molt interessant. Intentaré aplicar-me es conte i fer ho jo també a partir d’ara.

Avui he assistit a la segona sessió Anàlisi i avaluació de l’oferta dintre de la formació en nous jaciments d’ocupació, detecció i disseny d’iniciatives que està inclosa en el pla formatiu pels adls.

El formador ha estat en Josemi, antic tècnic de l’ifoc, i que ens va deixar per montar direx.

Abans d’entrar en matèria, la meva opinió ( i l’expòs perquè també ho he reflexat al qüestionari d’avaluació) és que el contingut de la sessió no ha tingut massa relació amb l’objectiu de la mateixa. Si avui havíem de sortir de la conselleria sabent identificar si els nous jaciments d’ocupació son viables com a negoci, realment ens hem anat sabent més d'aspectes teòrics que conformen un pla d’empresa. Com a exemple, hem estat parlat durant vàries hores sobre direcció comercial (que si que és important per a un projecte empresarial d’un emprenedor) quan no és un aspecte relevant a analitzar des d’un punt de vista de corporació local.

Una altra mancança ha estat la documentació aportada, la podeu trobar clickant aquí i aquí , ell mateix ha dit que l’havia davallat de rincondelvago i ho ha comentat per demostrar-nos que tot està a la xarxa i que ho hem de fer servir com a recurs... molt bé per la sinceritat però no ha colat ( me l’apunt com a frase comodí alternativa a “ho sent però no he tingut temps de preparar-me la sessió).

En conclusió, deixant de banda aquests dos aspectes ( en resum“yo he venido a hablar de mi libro” i “yo la hago a pelo siempre ( la formació es clar) ), es fet de contar amb una persona com en josemi sempre es profitós, però ho seria més si hagués una currada prèvia.

 



Powered by FeedBlitz

Subscribe in a reader